Tort cu frişcă şi fructe confiate
(Tort Malaga)- Ingrediente
-
- Blatul la tort cu frişcă şi fructe confiate
- 8 bucăți ouă
- 8 linguri apă
- 200 grame fulgi de migdale
- 120 grame făină
- 330 grame zahăr
- sare
- Crema la tortul cu frişcă şi fructe confiate
- 500 grame mascarpone
- 750 mililitri frișcă lichidă
- 200 grame fructe confiate (caise, merişoare, curmale, prune)
- 200 mililitri brandy
- Siropul la tortul cu frişcă şi fructe confiate
- 400 mililitri apă
- 200 grame zahăr
- esență de rom
-
Preparăm "Blatul la tort cu frişcă şi fructe confiate"
Se separă ouăle.
Albuşurile se bat cu un praf de sare.
Se adaugă treptat zahărul,
gălbenuşurile
şi câte o lingură de apă.
Se mixează foarte bine după fiecare adăugare.
La final, se adaugă migdalele şi făina,
apoi se amestecă uşor cu lingura.
Compoziţia se pune în tava cu hârtie de copt
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.
-
Preparăm "Crema la tortul cu frişcă şi fructe confiate"
Fructele confiate se taie cubuleţe mici.
Se amestecă toate într-un castron.
Se toarnă alcoolul peste ele şi se lasă să stea câteva ore.
500 ml de frişcă se bate.
Se adaugă mascarponele şi se mixează pentru omogenizare.
Restul de frişcă se bate pentru a fi folosită la ornat.
-
Preparăm "Siropul la tortul cu frişcă şi fructe confiate"
Apa se pune pe foc împreună cu zahărul.
După ce s-a dizolvat zahărul, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se adaugă esenţa de rom.
-
continuăm cu rețeta de bază...
După ce s-a răcit, blatul se taie în 3.
Fiecare foaie se însiropează cu sirop, insistând pe margine.
Se adaugă o treime din cremă şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.
Peste stratul de cremă se presară jumătate din fructele din alcool.
Se adaugă cea de-a doua foaie de blat,
se însiropează,
se adaugă încă o treime din cremă,
fructele confiate,
ultima foaie de blat însiropată
şi restul de cremă.
Se ornează cu frişcă şi fructe confiate.
-
Vera18 Sep.2014
Toate retetele sunt deosebite !!!
Nu am intilnit pina acum atitea retete foate bune, frumos explicate, simple, fara margarina, delicat etc. Felicitari bucatarului si nu in ultimul rind fotografului.