Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe,

foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri.

Când începe să fiarbă, se pun racii, bine spălaţi sub jet de apă rece.

Se lasă să dea câteva clocote, până racii îşi schimbă culoarea, devenind un portocaliu foarte frumos.

Racii se scot pe o farfurie, se lasă să se răcorească,

apoi se scoate carnea de pe coadă, care, de fapt, ne interesează.

Se îndepărtează, mai întâi, capul,

apoi foarte uşor cochilia de la coadă.

Carnea rezultată

se sotează în puţin unt

şi se stinge cu 100 ml de vin alb.

Se servesc imediat, cu sosul de vin format.

Etichete: raci
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Caracatiţă la grătar Caracatiţă la grătar

Rețeta mai nouă   Icre de fasole Icre de fasole

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro