Tartă cu pere caramelizate
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu cele 5 linguri de zahăr şi praful de sare.
Se adaugă esenţa de vanilie, gălbenuşurile şi făina încorporându-se uşor cu lingura, amestecând de jos în sus.
Perele se curăţă de coajă, de seminţe, apoi se taie felii.
Cele 200 g de zahăr se pun în forma de tartă şi se caramelizează.
Când s-a lichefiat tot zahărul, se adaugă margarina şi se mai ţine pe foc până se topeşte margarina.
Se ia de pe foc şi se adaugă perele curăţate de coajă şi sâmburi şi tăiate felii. Se distribuie pe toată suprafaţa tăvii.
Peste feliile de pere se toarnă aluatul.
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20-30 minute.
Se răstoarnă, astfel încât fructele să fie în partea de sus.
Se porţionează.
-
Andrei Ioana06 Nov.2013
Am incercat reteta... Este foarte usoara de facut si ca ingrediente si ca timp... Foarte buna!