Tartă cu pere caramelizate

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu cele 5 linguri de zahăr şi praful de sare.


Se adaugă esenţa de vanilie, gălbenuşurile şi făina încorporându-se uşor cu lingura, amestecând de jos în sus.


Perele se curăţă de coajă, de seminţe, apoi se taie felii.


Cele 200 g de zahăr se pun în forma de tartă şi se caramelizează.


Când s-a lichefiat tot zahărul, se adaugă margarina şi se mai ţine pe foc până se topeşte margarina.


Se ia de pe foc şi se adaugă perele curăţate de coajă şi sâmburi şi tăiate felii. Se distribuie pe toată suprafaţa tăvii.


Peste feliile de pere se toarnă aluatul.


Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20-30 minute.


Se răstoarnă, astfel încât fructele să fie în partea de sus.

Se porţionează.


Etichete: tarta | pere | caramel | prajitura
(24 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Am incercat reteta... Este foarte usoara de facut si ca ingrediente si ca timp... Foarte buna!

  Rețeta mai veche Caras la grill Caras la grill

Rețeta mai nouă   Roşii umplute cu omletă Roşii umplute cu omletă

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro