Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.


Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită, iaurtul, făina şi praful de copt.


Se adaugă şi albuşurile bătute spumă şi coaja rasă de portocală.


Se încinge o tigaie cu unt (se unge doar la început, la prima clătită) şi se pune în centru tigăii, cu ajutorul unui polonic, din compoziţia obţinută, fără a se întinde pe toată suprafaţa (asta depinde de dimensiunea tigăii pe care o folosiţi; există şi tigăi speciale pentru acest tip de clătite şi atunci compoziţia trebuie întinsă pe toată suprafaţa).


Se întorc când apar bule la suprafaţă.

Se ung cu dulceaţă de căpşuni.

Am considerat ca nu sunt de ajuns 2 reţete inspirate de pe blogul Cerceluşii Marrei, aşa că am mai scotocit şi m-am oprit la pancakes. Le "împachetăm" şi le trimitem la provocarea secretă iniţiată de Ama.

Etichete: clatite | dulceata | pancakes
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ton cu roșii și capere la cuptor Ton cu roșii și capere la cuptor

Rețeta mai nouă   Aripioare cu legume la cuptor Aripioare cu legume la cuptor

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro