Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită, iaurtul, făina şi praful de copt.
Se adaugă şi albuşurile bătute spumă şi coaja rasă de portocală.
Se încinge o tigaie cu unt (se unge doar la început, la prima clătită) şi se pune în centru tigăii, cu ajutorul unui polonic, din compoziţia obţinută, fără a se întinde pe toată suprafaţa (asta depinde de dimensiunea tigăii pe care o folosiţi; există şi tigăi speciale pentru acest tip de clătite şi atunci compoziţia trebuie întinsă pe toată suprafaţa).
Se întorc când apar bule la suprafaţă.
Se ung cu dulceaţă de căpşuni.
Am considerat ca nu sunt de ajuns 2 reţete inspirate de pe blogul Cerceluşii Marrei, aşa că am mai scotocit şi m-am oprit la pancakes. Le "împachetăm" şi le trimitem la provocarea secretă iniţiată de Ama.