Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lamâie.
Apoi se adaugă făina şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă bine. Dacă brânza este de consistenţă mai moale se mai poate adăuga suplimentar făină, astfel încât, în final, să se obţină un amestec care să nu se lipească de mâini.
Pe masă, se pune puţină făină, se ia o lingură din compoziţie, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează un inel.
Pentru bila ce vine deasupra inelului, se ia compoziţie cu linguriţa, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează în palmă.
Se prăjesc pe ambele părţi la foc mic, în ulei foarte bine încins.
După ce s-au prăjit, se scot pe un şerveţel, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Se servesc fierbinţi cu smântână şi dulceaţă.
-
Levarda Oana11 Jul.2013
..deliciosi....