Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
- Ingrediente
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi se mai amestecă până se obţine o masă compactă.
Făina, amidonul şi praful de copt se amestecă şi se adaugă în compoziţia de mai sus, amestecând de jos în sus.
Aluatul se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 220 grade în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute.
După ce s-a copt se îndepărtează hârtia de copt şi se lasă la răcit. Se taie în două pe orizontală.
Pentru umplutură, portocalele se curăţă de coajă, iar feliile se taie în jumătate.
Se amestecă gelatina cu 5 linguri apă şi se lasă 10 minute.
Se amestecă brânza dulce cu 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie.
Gelatina se încălzeşte pe bain-marie până se dizolvă complet şi se adaugă peste brânza dulce.
Se bate frişca, se adaugă peste brânza dulce împreună cu portocalele tăiate.
Crema obţinută se întinde pe o felie de blat, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se presează uşor.
Prăjitura se lasă la rece aproximativ 2 ore. Se pudrează cu zahăr.
-
feldi31 Mar.2013
foarte buna, mi-a reusit din prima, este foarte usor de facut si spectaculoasa!