Savarină
- Ingrediente
-
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri pesmet
- 1 lingură rasă făină
- frișcă
- jeleu roşu
- unt
- Siropul la savarină
- 2 pahare apă
- 200 grame zahăr
- 3 linguri rom
Mod de preparare
-
Preparăm "Siropul la savarină"
Apa şi zahărul se încălzesc, până când zahărul se dizolvă în totalitate. Se lasă să se răcească şi se adaugă romul.
-
continuăm cu rețeta de bază...
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-1_1.jpg)
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-2_1.jpg)
Albuşurile se bat spumă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-3_1.jpg)
Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-4_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-5_1.jpg)
Se adaugă pesmetul şi făina şi se amestecă bine.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-6_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-7_1.jpg)
Se adaugă peste albuşurile bătute spumă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-8_1.jpg)
Se amestecă uşor şi se toarnă în formele unse cu unt şi tapetate cu pesmet.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-9_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-10_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-11_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-12_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-13_1.jpg)
Se coc la 160 grade.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-14_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-15_1.jpg)
Când sunt gata, se scot din forme şi se lasă la răcit.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-16_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-17_1.jpg)
Se taie partea de sus ca un capac. Se însiropează foarte bine.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-18_1.jpg)
Separat se pregăteşte frişca.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-19_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-20_1.jpg)
De asemenea, se pregăteşte şi jeleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-21_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-22_1.jpg)
Se toarnă deasupra jeleul.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-23_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-24_1.jpg)
Se umplu cu frişcă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1805/description/file-25_1.jpg)