Prăjitură cu vişine
- timp total: 1 oră
Mod de preparare
Albuşurile se separă de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până devin cremă.
Se adaugă pe rând 5 linguri de apă clocotită (se fierbe,nu foloseşte apa direct de la robinet) şi se mixează după fiecare lingură adăugată.
Se adaugă toată făina dintr-o dată şi se mixează.
La sfârşit se adaugă în două tranşe albuşurile bătute spumă (se amestecă de jos în sus ca să nu se lase).
Aluatul se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, iar pe deasupra se pun vişinile fără sâmburi.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute (în primele 15 minute nu se deschide cuptorul).
Tips: Ca să iasă crescută foarte frumos (având în vedere că nu are praf de copt) trebuie să vă asiguraţi de 3 lucruri: gălbenuşurile trebuie să fie foarte bine frecate cu zahărul (cam 10 minute), albuşurile să fie bătute super spumă (se bat bine, bine se adaugă 2 linguri zahăr pudră şi iar se bat vreo 5 minute) şi apoi atenţie când se încorporează albuşurile peste gălbenuşuri: se amestecă de jos în sus şi într-o singură direcţie.