Prăjitură cu vişine

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Albuşurile se separă de gălbenuşuri.

Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră.


Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până devin cremă.

Se adaugă pe rând 5 linguri de apă clocotită (se fierbe,nu foloseşte apa direct de la robinet) şi se mixează după fiecare lingură adăugată.

Se adaugă toată făina dintr-o dată şi se mixează.

La sfârşit se adaugă în două tranşe albuşurile bătute spumă (se amestecă de jos în sus ca să nu se lase).

Aluatul se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, iar pe deasupra se pun vişinile fără sâmburi.


Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute (în primele 15 minute nu se deschide cuptorul).

Tips: Ca să iasă crescută foarte frumos (având în vedere că nu are praf de copt) trebuie să vă asiguraţi de 3 lucruri: gălbenuşurile trebuie să fie foarte bine frecate cu zahărul (cam 10 minute), albuşurile să fie bătute super spumă (se bat bine, bine se adaugă 2 linguri zahăr pudră şi iar se bat vreo 5 minute) şi apoi atenţie când se încorporează albuşurile peste gălbenuşuri: se amestecă de jos în sus şi într-o singură direcţie.
Etichete: prajitura | visine
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe de gâscă cu măsline Pulpe de gâscă cu măsline

Rețeta mai nouă   Tocăniţă de păstăi şi carne de vită Tocăniţă de păstăi şi carne de vită

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro