Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot
- Ingrediente
-
- vișine din compot
- sirop din compot
- Blatul la prăjitura cu cremă de branză şi vişine din compot
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă de portocală
- suc de la un compot de vişine
- 1 mână fructe din compot
- esență de rom
- sare
- unt pentru tavă
- făină pentru tavă
- Crema la prăjitura cu cremă de brânză şi vişine din compot
- 400 grame brânză proaspătă
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 grame zahăr pudră
- 250 mililitri frișcă lichidă
- 1 plic întăritor de frișcă
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de branză şi vişine din compot"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu un praf de sare şi zahărul, apoi se adaugă esenţa de rom, coaja de portocală şi zahărul vanilat.
Peste gălbenuşurile spumă se adaugă albuşurile spumă, fructele din compot şi făina, amestecând uşor de jos în sus.
Amestecul se toarnă într-o tavă (tava de la cuptor) unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se coace la 170 grade timp de 20 de minute. -
Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de brânză şi vişine din compot"
Se bate frişca pentru câteva minute, apoi se adaugă o linguriţă de zahăr pudră şi întăritorul de frişcă şi se bate în continuare la viteză maximă, până se întăreşte.
Brânza se freacă cu zahărul pudră rămas, zahărul vanilat şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă frişca. -
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie pe jumătate pe verticală.
Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate din cremă, apoi vişine din compot, fără sâmbure, se pune deasupra a doua foaie de blat, se însiropează şi se adaugă peste foaie restul de cremă.
Prăjitura se dă la rece 3-4 ore înainte de a fi servită.