Prăjitură Delicia
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura Delicia
- 4 ouă
- 200 grame zahăr
- 140 grame făină
- 100 grame margarină
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- Crema la prăjitura Delicia
- 3 gălbenușuri de ou
- 270 grame zahăr
- 1 lingură cacao
- 2 linguri ness sau 2 linguri de cafea naturală
- 1 lingură apă
- 1 plic gelatină
- 1 pachet unt
- boabe de vișine din vişinată sau compot
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Delicia"
Albuşurile se separă de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu 200 g zahăr.
Se adaugă apoi pe rând cele 4 gălbenuşuri, mixând în continuare.
Se adaugă făina şi se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus.
Când s-a încorporat toată făina, se adaugă margarina topită, călduţă, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi esenţa de vanilie.
Amestecul rezultat se pune în tava unsă cu unt.
Se coace la 170 grade timp de aproximativ 20 de minute (până când foaia devine de culoare galben deschis). -
Preparăm "Crema la prăjitura Delicia"
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu o lingură de apă pe baie de apă.
Separat într-o ceşcuţă cu apă fierbinte se amestecă ness-ul cu cacaua.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece după care se dizolvă pe baie de apă.
Când amestecul de gălbenuşuri s-a îngroşat pe baia de apă, se adaugă cacaua şi ness-ul, apoi se adaugă şi gelatina diyolvată.
Se amestecă şi apoi se dă la rece.
Untul se freacă foarte bine până devine ca o cremă, apoi se adaugă uşor crema rece peste unt.
La final se adaugă vişinele. -
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blat se adaugă crema cu vişine şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.