Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată
- 150 grame ciocolată amăruie
- 5 ouă
- 150 grame unt
- 150 grame zahăr
- 80 grame făină
- unt pentru uns tava
- făină pentru uns tava
- Umplutura la prăjitura cu vişine şi blat de ciocolată
- 200 grame ciocolată albă
- 400 grame frișcă
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 300 grame vișine fără sâmburi
-
Preparăm "Blatul la prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă zahărul şi untul moale.
Se amestecă bine şi apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi făina.
Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 175 grade timp de 30 de minute. -
Preparăm "Umplutura la prăjitura cu vişine şi blat de ciocolată"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se amestecă uşor cu frişca bătută cu zahărul vanilat.
Se lasă la rece. -
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul rece se taie în două pe lungime.
Se pune umplutura de frişcă peste jumătate din blat.
Peste frişcă se pun vişinele fără sâmburi.
Deasupra se pune cea de-a doua jumătate de blat.
Se acoperă cu glazură de ciocolată.
Se porţionează şi fiecare felie se ornează cu vişine şi frunze de mentă.