Pui de ţară umplut cu ciuperci
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei.
Peste usturoi se adaugă rozmarin şi boia dulce şi se amestecă.
Cu pasta obţinută, se unge puiul atât prin interior cât si pe exterior.
Puiul astfel pregătit se aşează într-un vas termorezistent suficient de înalt.
Separat, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei.
Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe peste ceapa călită.
Kaizerul se taie feliuţe şi se adaugă peste ceapă şi ardei.
La final se adaugă ciupercile, seminţe de chimen, coriandru pisat, frunze de pătrunjel (uscat sau proaspăt), se potriveşte de sare şi piper şi se mai ţine pe foc 5-10 minute.
Cu această compoziţie se umple puiul.
Se poate coase locul pe unde s-a introdus compoziţia sau se poate lăsa aşa, după cum se doreşte. Pulpele se leagă una de alta pentru a nu se rupe în timpul coacerii.
Pe lângă pui, în vasu se pot pune cartofi tăiaţi felii amestecaţi cu ceapa tăiată solzişori şi sare.
Totul se "îmbată" cu un pahar de vin.
Se stropeşte cu ulei de măsline.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.
După o oră se scoate din cuptor, se ia folia şi se mai lasă încă 15 minute.