Sardine pe pat de cartofi
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece.
Se îndepărteză capetele şi se scot oasele, obţinându-se fileuri, fără a se desprinde în partea de sus. Se presară cu sare şi se lasă aşa timp de 20 de minute.
Cartofii se curăţă de coajă şi se taie rondele.
Se amestecă rondelele de cartofi cu sare, piper, usturoi tăiat feliuţe subţiri, rozmarin şi ulei de măsline.
Fileurile de sardină se lasă 30 de minute într-o soluţie de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşează, sub formă de floare, 5-6 rondele de cartofi. Deasupra de pune un file de sardina.
Se continuă astfel până când se termină fileurile.
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 250 grade timp de 15-20 de minute.
Se serveşte cald.