Sardine pe pat de cartofi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece.

Se îndepărteză capetele şi se scot oasele, obţinându-se fileuri, fără a se desprinde în partea de sus. Se presară cu sare şi se lasă aşa timp de 20 de minute.

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie rondele.

Se amestecă rondelele de cartofi cu sare, piper, usturoi tăiat feliuţe subţiri, rozmarin şi ulei de măsline.

Fileurile de sardină se lasă 30 de minute într-o soluţie de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşează, sub formă de floare, 5-6 rondele de cartofi. Deasupra de pune un file de sardina.

Se continuă astfel până când se termină fileurile.

Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 250 grade timp de 15-20 de minute.

Se serveşte cald.

Etichete: sardine | peste
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tocăniţă de cartofi Tocăniţă de cartofi

Rețeta mai nouă   Prăjitura zăpezii Prăjitura zăpezii

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro