Prăjitura zăpezii

(Prăjitura albă ca zăpada)
Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar deasupra se presară nucă de cocos.  Este o prăjitură care, după aspect, ar putea fi asemănată cu nişte straturi de zăpadă, acesta fiind şi motivul denumirii Prăjitura zăpezii.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la prăjitura zăpezii"

    Laptele se încălzeşte puţin, apoi se dizolvă amoniacul în laptele călduţ.

    Se adaugă oul, zahărul, uleiul, puţină sare şi făina.

    Se frământă şi se lasă aluatul timp de 2-3 ore, să se odihnească.

    Se împarte aluatul în 4 părţi egale, se întinde câte o foaie din fiecare şi se coace pe dosul tăvii unse cu ulei şi tapetată cu făină. Recomand folosirea unei tăvi cu dimensiunile 360x300 mm (tava de la aragaz). Foaia se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiţă.

    Se coace la 175 grade timp de 15 minute.

    După ce se răcesc, foile se umplu cu cremă.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura zăpezii"

    Se amestecă laptele cu făina şi se fierbe până se îngroaşă, amestecând continuu ca să nu se prindă de fundul cratiţei.

    Se lasă să se răcească, apoi se mixează împreună cu zahărul pudră, untul moale şi zahărul vanilat.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Foile se umplu cu cremă.


Deasupra, peste un strat subţire de cremă, se presară nucă de cocos (sau se poate pune ciocolată albă rasă).


Se lasă prăjitura până a doua zi, pentru ca foile să se înmoaie de la cremă.

Se taie după preferinţă.


Etichete: crema | prajitura | foi
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sardine pe pat de cartofi Sardine pe pat de cartofi

Rețeta mai nouă   Ciorbă din cozi de vită Ciorbă din cozi de vită

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro