Brioşe "Catifea Roşie"

(Brioşe "Red velvet")
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua.


Untul se freacă cu zahărul.




Se adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. Se mixează.


Laptele se amestecă cu colorantul roşu.



Peste untul frecat cu zahărul, se adaugă alternativ din amestecul de făină cu cacao şi din amestecul de lapte şi colorant, în trei etape.









La final se obţine o compoziţie colorată în roşu. În funcţie de colorantul folosit se poate adăuga mai mult sau mai puţin din acesta.

În fiecare gol din tava pentru brioşe se pun hârtii de copt speciale, care se umplu pe 3/4 cu compoziţia de mai sus.


Se coc la 175 grade timp de 18-23 minute.

Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, cu esenţa de vanilie şi cu frişca lichidă. Se poate adăuga în plus brânză sau frişcă pentru a obţine consistenţa dorită.


Crema obţinută se poate colora cu puţin roşu, după care se decorează brioşele.

Pentru un plus de culoare se pot adăuga deasupra, vişine din dulceaţă.



Etichete: briose
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Frigărui din muşchi de porc şi legume Frigărui din muşchi de porc şi legume

Rețeta mai nouă   Sardine cu sos de ardei copţi Sardine cu sos de ardei copţi

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro