Brioşe "Catifea Roşie"
(Brioşe "Red velvet")- Ingrediente
-
- 250 grame făină
- ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- 20 grame cacao
- 114 grame unt
- 300 grame zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 240 mililitri lapte
- 2 linguri colorant alimentar roşu
- 1 linguriță oțet alb
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 227 grame brânză proaspătă pentru cremă
- ½ linguriță esență de vanilie pentru cremă
- 60 grame zahăr pudră pentru cremă
- 160 mililitri frișcă lichidă, pentru cremă
Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua.
Untul se freacă cu zahărul.
Se adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. Se mixează.
Laptele se amestecă cu colorantul roşu.
Peste untul frecat cu zahărul, se adaugă alternativ din amestecul de făină cu cacao şi din amestecul de lapte şi colorant, în trei etape.
La final se obţine o compoziţie colorată în roşu. În funcţie de colorantul folosit se poate adăuga mai mult sau mai puţin din acesta.
În fiecare gol din tava pentru brioşe se pun hârtii de copt speciale, care se umplu pe 3/4 cu compoziţia de mai sus.
Se coc la 175 grade timp de 18-23 minute.
Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, cu esenţa de vanilie şi cu frişca lichidă. Se poate adăuga în plus brânză sau frişcă pentru a obţine consistenţa dorită.
Crema obţinută se poate colora cu puţin roşu, după care se decorează brioşele.
Pentru un plus de culoare se pot adăuga deasupra, vişine din dulceaţă.