Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale
(Brioşe mărţişor)- Ingrediente
-
- 50 grame cacao
- 240 mililitri apă fierbinte
- 175 grame făină
- 1 plic praf de copt
- ¼ linguriță sare
- 113 grame unt
- 150 grame zahăr
- 2 ouă
- esență de vanilie
- Cremă de portocale
- 3 ouă
- 80 mililitri suc de portocale
- 4 grame coajă de portocală
- 150 grame zahăr pudră
- 56 grame unt
- Glazura la brioşe mărţişor
- 90 grame ciocolată albă
- 113 grame unt
- 120 grame zahăr pudră
- esență de vanilie
- colorant alimentar opţional
-
Preparăm "Cremă de portocale"
Ouăle, zahărul şi sucul de portocală se pun pe baie de apă, amestecând continuu, până de îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se amestecă cu untul şi coaja de portocală.
Se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Glazura la brioşe mărţişor"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Untul se bate cu mixerul.
Se adaugă zahărul.
Apoi se adaugă şi ciocolata topită şi esenţa de vanilie şi se mixează foarte bine până se îngroaşă.
Dacă se doreşte colorarea glazurii se poate adăuga colorant.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea.
Untul şi zahărul se bat cu mixerul, adăugându-se treptat ouăle, pe rând.
Se adaugă esenţa de vanilie, apoi făina şi se omogenizează.
La final se adaugă cacaua, după ce s-a răcit foarte bine. Se amestecă cu mixerul.
Compoziţia obţinută se distribuie în cupele tăvii pentru brioşe, căptuşite cu hârtie. Cupele se umplu doar 2/3, cu ajutorul unei linguri.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 18 minute.
Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
După ce s-au răcit se scobesc în interior cu ajutorul unei linguriţe.
Se umplu cu crema de portocală.
Se glazurează cu un duo alb-roşu.