Brioşe cu cremă de lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema de lămâie"

    Ouăle, zahărul pudră şi sucul de lămâie se pun pe baie de apă, amestecând continuu, până amestecul se îngroaşă.

    Se ia de pe foc şi se adaugă coaja de lămâie şi untul tăiat cubuleţe mici, amestecându-se bine.

    Se lasă să se răcească.

    Crema de lămâie
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade.

Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie.


Untul şi zahărul se amestecă cu mixerul.


Se adaugă pe rând ouăle, amestecând continuu cu mixerul.


Se adaugă şi esenţa de vanilie.

La final se adaugă amestecul de făină şi laptele, alternând făina, lapte, făină, lapte şi iar făină. Se amestecă în continuare cu mixerul.


Compoziţia se distribuie în cupele tăvii tapetate cu hârtie pentru brioşe.


Se coc timp de 20 de minute (se pot încerca cu o scobitoare dacă sunt coapte).

Brioşele astfel obţinute se scobesc în mijloc şi se umplu cu cremă de lămâie.


Se ornează cu frişcă.


Ca să echilibrăm balanţa între "cupcakes" şi "roadele toamnei", am mai preparat un cupcake pentru provocarea lunii octombrie.
Etichete: crema | lamaie | briose | muffins
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Friptură de pui la presiune cu suc de roșii și ciuperci Friptură de pui la presiune cu suc de roșii și ciuperci

Rețeta mai nouă   Roşii cu pulpă de curcan Roşii cu pulpă de curcan

publicitate
Comentarii (18)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro