-
Prăjitură Opera
Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Tort Saint Honoré
Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…
-
Tort Pavlova
Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată
Frişca lichidă se bate. Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine. Se pune ciocolata rasă în…
-
Alcazale
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă…
-
Prăjitură Rigo
Blatul se taie în două. Peste primul blat se pune jumătate din cremă. Se întinde uniform. Pişcoturile se…
-
Tort Smetanik
Foile se ung cu crema de smântână. Crema se distribuie în cantitate egală pe fiecare foaie şi se ia în…
-
Tort mousse tricolor
Pentru stratul albastru se colorează mousse-ul cu ciocolată albă cu sirop de curaçao şi câteva picături…
-
Prăjitură cu cremă de ciocolată…
Blatul se taie în 3 pe orizontală. Se însiropează primul blat, apoi se adaugă o treime din cremă. Se întinde…
-
Prăjitură cu îngheţată falsă
Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor. Deasupra se poate decora cu…
-
Prăjitură Boema
Blatul rece se taie în pătrate şi se însiropează cu siropul fierbinte. Se toarnă glazura pe fiecare pătrat…
-
Caise
Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…
-
Prăjitură excelentă
Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150…
-
Prăjitura zăpezii
Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar…
-
Rulada cu cremă de cacao
Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…
-
Cremă de zahăr ars
Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…
-
Cremă de lapte cu smochine
Se taie smochinele în patru. Se pun bucăţile în cupe termorezistente. Se toarnă lapte condensat peste fructe.…
-
Brioşe cu cremă de lămâie
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…
-
Tort de cacao cu crema de nucă
Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat. Jumătate din cremă se întinde…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni
Peste blatul rece se adaugă crema şi se rulează.
-
Prăjitură cu cremă de brânză şi…
Blatul se taie pe jumătate pe verticală. Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Tort alcazar
Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă uşor. Se pune compoziţia…
-
Tort cu fructe şi cremă de iaurt
Se aşează o foaie de blat în forma detaşabilă de tort, se toarnă crema, se pune şi cealaltă foaie de blat…
-
de post
Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…
Reţete cu "crema"