-
Tort de ciocolată cu vișine
Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Prăjitură Pinguin
Peste prima foaie se pune 1/2 din crema de frişcă şi se nivelează. Se toarnă glazura I, imediat ce a fost…
-
Cupe de ciocolată cu spumă de fructe…
Crema mascarpone se freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă fructele de pădure şi se amestecă. Separat,…
-
Brioşe de ciocolată
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt. Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untul, laptele şi whisky,…
-
Marchiză de ciocolată
După ce blatul s-a răcit, se toarnă crema deasupra. Se uniformizează, apoi se dă la rece până se întăreşte…
-
Fursecuri cu alune şi ciocolată
Margarina se mixează. Se adaugă treptat zahărul, zahărul brun, zahărul vanilat şi sarea. Se amestecă cu…
-
Brioşe "Fantomă"
Crema se pune deasupra brioşelor, cu ajutorul unei seringi. Marţipanul se modelează sub forma unor fantomiţe.…
-
Prăjitură Snickers
Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi. Peste acest prim…
-
Prăjitură Opera
Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…
-
Tortul sultanului
Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Bavareză cu căpşuni şi ciocolată
Căpşunile se pun pe foc cu zahărul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se pasează. Gelatina…
-
Clătite de ciocolată cu îngheţată…
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată
Frişca lichidă se bate. Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine. Se pune ciocolata rasă în…
-
Prăjitură "Mascotă"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Cu ciocolata astfel topită se ung, cu ajutorul unei pensule, pereţii…
-
Mărţişor
Cupe de ciocolată albă cu spumă de…
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Se aşează una în alta 2 hârtii mici pentru brioşe, iar hârtia din…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Tort mousse tricolor
Pentru stratul albastru se colorează mousse-ul cu ciocolată albă cu sirop de curaçao şi câteva picături…
-
Prăjitură cu cremă de ciocolată…
Blatul se taie în 3 pe orizontală. Se însiropează primul blat, apoi se adaugă o treime din cremă. Se întinde…
-
Batoane de ciocolată cu alune şi caramel
O tavă de cozonac cu dimensiunile de 9x26 cm, se căptuşeşte cu folie de aluminiu. Se toarnă în tavă ciocolata…
-
Brioşe "Spidernet"
Se amestecă zahărul pudră cu crema de brânză. Se adaugă colorantul galben, apoi cel rosu, în cantitate…
-
Tort cu ciocolată şi pere
Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru…
-
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
Blatul se taie în două. Unul din blaturi se pune în tava în care s-a copt, iar peste el se toarnă mousse-ul…
-
Prăjitură cu caramel
Blatul rece se taie în două pe orizontală. Peste una din jumătăţile de blat se pune 2/3 din cremă. Se întinde…
-
Brownies cu fructe de pădure
Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…
Reţete cu "ciocolata"