Prăjitură cu prune
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama de lămâie şi sarea.
Untul se mixează cu restul de zahăr şi esenţele.
După ce s-a topit zahărul, se adaugă câte un gălbenuş treptat şi se amestecă uşor.
Se adaugă răzătura de portocală şi apoi se toarnă făina cu praful de copt şi jumătate din albuşurile bătute spumă amestecând uşor de jos în sus.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se pune compozitia şi apoi fructele tăiate în două ,cu jumătatea tăiată în sus.
Se lasă 30-35 minute la cuptor, apoi, spre final, se glazurează cu un strat subţire de bezea (restul de albuşuri bătute spumă cu zahărul) şi se mai coace puţin.
După ce se răceşte puţin, se pudrează cu zahăr vanilat.