Prăjitură cu prune

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama de lămâie şi sarea.

Untul se mixează cu restul de zahăr şi esenţele.

După ce s-a topit zahărul, se adaugă câte un gălbenuş treptat şi se amestecă uşor.

Se adaugă răzătura de portocală şi apoi se toarnă făina cu praful de copt şi jumătate din albuşurile bătute spumă amestecând uşor de jos în sus.

Se tapetează tava cu hârtie de copt, se pune compozitia şi apoi fructele tăiate în două ,cu jumătatea tăiată în sus.

Se lasă 30-35 minute la cuptor, apoi, spre final, se glazurează cu un strat subţire de bezea (restul de albuşuri bătute spumă cu zahărul) şi se mai coace puţin.

După ce se răceşte puţin, se pudrează cu zahăr vanilat.

Etichete: prajitura | prune | fructe
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Rasol de pui Rasol de pui

Rețeta mai nouă   Mujdei de usturoi cu roşii Mujdei de usturoi cu roşii

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro