Diplomat cu căpşuni

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la diplomat cu căpşuni"

    Ouăle şi zahărul se pun pe baie de apă până îşi dublează volumul.

    Se ia de pe foc şi se mixează în continuare timp de 3-4 minute.

    Se adaugă făina şi untul topit.

    Amestecul rezultat se pune în tava cu fund detaşabil, tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace la 180 grade timp de 10-15 minute.

  2. Preparăm "Crema la diplomat cu căpşuni"

    Ouăle se mixează cu zahărul.

    Se adaugă făina şi laptele, se amestecă şi se pune la fiert.

    Se fierbe până se îngroaşă, după care se ia de pe foc.

    Se adaugă untul, gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se lasă să se răcească.

    După ce s-a răcit se adaugă frişca bătută şi se omogenizează.

    Crema se dă la rece.

  3. Preparăm "Siropul la diplomat cu căpşuni"

    Zahărul, apa şi esenţa de vanilie se pun pe foc până se dizolvă zahărul. După ce s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

  4. Preparăm "Jeleu de căpşuni la diplomat cu căpşuni"

    Căpşunile se pasează.

    Se adaugă sucul de lămâie, apoi se completează cu apă până la 200 ml.

    Se adaugă zahărul şi se pune pe foc. Se lasă pe foc până începe să fiarbă.

    Gelatina se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă peste căpşunile pasate.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Într-o tavă cu fund detaşabil se pune un blat. Se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop.

Se pune un strat subţire de cremă, iar pe marginea tăvii de aranjează jumătăţi de căpşuni, orientate cu tăietura spre exterior. Căpşunile să aibă aproximativ aceeaşi înălţime.

Se adaugă 1/3 din crema rămasă, distribuind-o cât mai uniform, inclusiv printre căpşuni.

În mijloc se pun restul de căpşuni tăiate pe jumătate.

Peste căpşuni se adaugă încă 1/3 din cremă.

Cel de-al doilea blat se decupează astfel încât să nu acopere coroniţa de căpşuni de pe marginea tăvii, se însiropează şi se pune deasupra. Se acoperă cu restul de cremă.

Deasupra se adaugă jeleul de căpşuni.

Se bagă la frigider pentru câteva ore, apoi se scoate inelul detaşabil al tăvii şi se serveşte.


Etichete: tort | diplomat | capsuni | prajitura
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată grecească ţărănească Salată grecească ţărănească

Rețeta mai nouă   Salată de cod cu legume Salată de cod cu legume

publicitate
Comentarii (11)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro