Clătite bănăţene
-
Preparăm "Clătite"
Ouăle se bat cu zahărul cu ajutorul mixerului.
Se adaugă laptele.
La final se adaugă făina, testând consistenţa amestecului, care trebuie să fie ca o smântână.
Într-o tigaie unsă cu puţin ulei se adaugă din compoziţie, cu un polonic. Se coace pe ambele părţi.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele.
Gălbenuşurile se amestecă cu 1 plic de zahăr vanilat, 80 g de zahăr şi smântâna. Se mixează foarte bine.
Din albuşuri se bate o bezea tare cu restul de zahăr.
Clătitele se umplu cu amestecul de brânză şi se înfăşoară. Se pun într-un vas termorezistent, uns cu unt. De asemenea, peste fiecare clătită umplută se pune puţin unt.
Deasupra se toarnă amestecul de gălbenuşuri şi smântână.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute.
Se scot din cuptor şi se pune deasupra bezeaua.
Se bagă din nou la cuptor şi se mai ţine până se rumeneşte bezeaua.
Se servesc calde.