Clătite de ciocolată cu îngheţată de vanilie
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată ciocolata. Amestecul nu trebuie să ajungă la fierbere.
Se lasă să se răcească.
Separat, se bat ouăle cu zahărul.
Se adaugă coaja rasă de lămâie şi, treptat, făina, alternând cu amestecul de lapte cu ciocolată, rece.
Se omogenizează bine, apoi se lasă să se odihnească 20 de minute.
Într-o tigaie unsă cu foarte puţin unt, se pune cu un polonic din compoziţie şi se întinde pe toată suprafaţa.
Se coace pe ambele părţi.
Se lasă să se răcească, apoi se umplu cu îngheţată doar dacă se servesc imediat. Se pot servi şi cu frişcă.
E 20, deci e partea dulce de la provocarea "Bucătar curajos". Luna aceasta Elena ne-a îmbiat cu ceva simplu si delicios, clătite cu ciocolată.