Creveţi la grătar
Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline.
Se adaugă coajă rasă de lămâie,
o lingură de suc de lămâie, o jumătate de linguriţă de oregano,
un vârf de linguriţă de chimion, sare, piper şi se amestecă.
Creveţii se pun într-o pungă,
iar peste ei se toarnă amestecul de usturoi şi condimente.
Se amestecă bine creveţii în pungă astfel încât să treacă toţi prin condimente, apoi se lasă să stea aproximativ 2-3 ore.
După ce au stat la marinat, creveţii se pun pe beţe de frigărui,
iar apoi pe grătarul încins.
Se menţin câte 3-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de puternic este focul.
După ce se întorc, creveţii se ung cu suc de lămâie.
Se servesc imediat
alături de o garnitură de orez.