Cupe cu mousse de ciocolată și fistic

  Ingrediente
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul pentru cupe cu mousse de ciocolată și fistic"

    Ouăle și zahărul

    se mixează foarte bine, până se dizolvă zahărul. Se poate pune și pe baie de apă pentru ca zahărul să se dizolve mai rapid, după care se mixează în continuare până își triplează volumul.

    Separat se amestecă amidonul, făina și cacaua.

    Se adaugă peste crema de ouă și se amestecă ușor cu o paletă, de jos în sus.

    Untul topit și răcit se adaugă și el compoziției

    și se omogenizează.

    Amestecul rezultat se pune într-o tavă căptușită cu hârtie de copt,

    apoi se coace în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 10-15 minute. Se lasă la răcit.

  2. Preparăm "Siropul pentru cupe cu mousse de ciocolată și fistic"

    Apa și zahărul se pun la fiert. După ce zahărul s-a dizolvat, se ia de pe foc, se lasă să se răcească și apoi se adaugă coniacul.

  3. Preparăm "Mousse de fistic pentru cupe cu mousse de ciocolată și fistic"

    Gălbenușurile se bat

    până se obține o cremă.

    Zahărul se pune la fiert în apă,

    și când ajunge la 120 grade sau când începe să se îngroașă, se adaugă peste crema de gălbenușuri.

    Se amestecă imediat foarte bine cu mixerul, până se omogenizează.

    Fisticul măcinat se adaugă peste această compoziție.

    Se obține piureul de fistic, din care se păstrează 55 g pentru mousse-ul de ciocolată.

    Frișca se bate

    și se încorporează în ea piureul de fistic.

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se topește pe baie de apă și se adaugă peste crema mai sus obținută.

  4. Preparăm "Mousse de ciocolată pentru cupe cu mousse de ciocolată și fistic"

    Ciocolata împreună cu jumătate din cantitatea de frișcă lichidă

    se pun pe foc până se topește ciocolata

    și amestecul devine omogen.

    Se adaugă piureul de fistic.

    Restul ce frișcă se bate,

    apoi se amestecă cu ciocolata cu fistic.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se decupează cu un pahar, apoi se scobește în interior cu alt pahar cu diametru mai mic.

Se însiropează pe rând, pe toate părțile,

apoi se umplu cu mousse-ul cu fistic.

Peste crema cu fistic se pune cu poșul, crema de ciocolată.

Deasupra se presară fistic mărunțit.

Se dau la rece.

(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu cafea Prăjitură cu cafea

Rețeta mai nouă   Supă cremă de țelină Supă cremă de țelină

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro