Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
- Ingrediente
-
- Mousse de zmeură
- 500 grame zmeură
- 1 lingură zahăr
- 200 grame frișcă lichidă
- 2 plicuri gelatină
- Blatul la tortul cu mousse de zmeură şi ciocolată
- 4 ouă
- 150 grame zahăr
- 3 linguri apă fierbinte
- 200 grame făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- Mousse de ciocolată pentru tortul cu mousse de zmeură şi ciocolată
- 65 mililitri frișcă lichidă
- 90 grame ciocolată amăruie
- 50 grame frișcă bătută
- 1 plic gelatină
-
Preparăm "Mousse de zmeură"
Frişca se bate cu mixerul.
Zmeura se mixează.
Piureul format se trece prin sită pentru a îndepărta seminţele.
Se amestecă cu zahărul şi se pune la foc mic până începe să fiarbă.
Gelatina se pune la înmuiat şi se dizolvă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se adaugă peste piureul de zmeură.
Piureul de zmeură se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă peste frişcă.
-
Preparăm "Blatul la tortul cu mousse de zmeură şi ciocolată"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apa fierbinte şi uleiul, amestecând continuu.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie, amestecându-se uşor.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu unt.
Se coace la 180 grade timp de 25 minute.
-
Preparăm "Mousse de ciocolată pentru tortul cu mousse de zmeură şi ciocolată"
Ciocolata şi frişca se pun la foc.
Gelatina se pune la înmuiat şi se dizolvă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se adaugă peste ciocolata topită.
Se lasă să se răcorească şi se adaugă peste frişca bătută.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în două.
Unul din blaturi se pune în tava în care s-a copt, iar peste el se toarnă mousse-ul de zmeură.
Peste mousse se pune cealaltă jumătate de blat şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se scoate de la rece şi se adaugă mousse-ul de ciocolată. Deasupra se pun câteva bucăţi de zemură. Se dă din nou la rece până se întăreşte mousse-ul.
Se desprinde inelul detaşabil.