Tort 3 mousse de ciocolată
- Ingrediente
-
- ciocolată rasă pentru ornat
- Blatul la tort 3 mousse de ciocolată
- 60 grame migdale sau nuci pisate
- 100 grame zahăr pudră
- 20 grame cacao
- 4 albușuri de ouă
- 1 praf sare
- ½ fiolă rom
- Mousse de ciocolată albă
- 125 mililitri frișcă lichidă
- 250 grame ciocolată albă
- 300 grame frișcă bătută
- 1 plic gelatină
- Mousse de ciocolată cu lapte
- 125 mililitri frișcă lichidă
- 160 grame ciocolată cu lapte
- 1 plic gelatină
- 100 grame frișcă bătută
- Mousse de ciocolată amăruie
- 125 mililitri frișcă lichidă
- 200 grame ciocolată amăruie
- 110 grame frișcă bătută
- 1 plic gelatină
-
Preparăm "Blatul la tort 3 mousse de ciocolată"
Migdalele pisate (nucile pisate) se amestecă cu 60 g zahăr pudră şi cacaua.
Albuşurile se bat spumă cu 40 g zahăr pudră şi un praf de sare.
Peste albuşurile spumă se adaugă amestecul de migdale (nuci) şi se amestecă uşor cu lingura.
Se răstoarnă într-o formă detaşabilă (cu diametru de 26 cm) unsă cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute.
Se lasă la răcit. -
Preparăm "Mousse de ciocolată albă"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!
La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează. -
Preparăm "Mousse de ciocolată cu lapte"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!
La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează. -
Preparăm "Mousse de ciocolată amăruie"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!
La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata amăruie ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează. -
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă.
Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.
După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră.
În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată amăruie şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat. Se desface partea detaşabilă.
Se ornează cu ciocolată rasă.
-
APETROAE MIHAELA03 Aug.2016
delicios ,un desert altfel ,.,.,. BUUUUUUUUUN
-
Lucaciu Cornelia Mariana28 Oct.2015
Este un tort delicios merita sa incercati reteta
-
M.CATALINA27 Oct.2013
este un tort extraordinar.Incercati aceasta reteta si nu o sa regretati ,e absolut delicios!!!!
-
R.Virginica13 Nov.2012
Fin si usor,nu este gretos.Mi-a placut.Eu am pus un praf de ness in crema de ciocolata cu lapte,foarte putin,cat sa aromeze putin.