Tort 3 mousse de ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tort 3 mousse de ciocolată"


    Migdalele pisate (nucile pisate) se amestecă cu 60 g zahăr pudră şi cacaua.

    Albuşurile se bat spumă cu 40 g zahăr pudră şi un praf de sare.

    Peste albuşurile spumă se adaugă amestecul de migdale (nuci) şi se amestecă uşor cu lingura.

    Se răstoarnă într-o formă detaşabilă (cu diametru de 26 cm) unsă cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute.


    Se lasă la răcit.

  2. Preparăm "Mousse de ciocolată albă"

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

    La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.


    Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.

    Se omogenizează.

  3. Preparăm "Mousse de ciocolată cu lapte"

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

    La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.


    Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.

    Se omogenizează.

  4. Preparăm "Mousse de ciocolată amăruie"

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

    La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata amăruie ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.


    Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.

    Se omogenizează.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă.

Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.


După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră.


În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată amăruie şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat. Se desface partea detaşabilă.


Se ornează cu ciocolată rasă.


Etichete: ciocolata | tort | mousse
(75 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • delicios ,un desert altfel ,.,.,. BUUUUUUUUUN

  • Este un tort delicios merita sa incercati reteta

  • este un tort extraordinar.Incercati aceasta reteta si nu o sa regretati ,e absolut delicios!!!!

  • Fin si usor,nu este gretos.Mi-a placut.Eu am pus un praf de ness in crema de ciocolata cu lapte,foarte putin,cat sa aromeze putin.

  Rețeta mai veche Chiftele din cartofi cu ciuperci Chiftele din cartofi cu ciuperci

Rețeta mai nouă   Pilaf de ciuperci Pilaf de ciuperci

publicitate
Comentarii (51)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro