Prăjitură cu cafea
Ouăle se bat cu un praf de sare.
Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă.
Se încorporează făina și cacaua,
subțiind aluatul cu lapte.
La final se adaugă praful de copt și se omogenizează bine.
Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,
care se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de o oră, fără a deschide ușa cuptorului în tot acest timp.
În acest timp se pregătește crema:
Untul se freacă foarte bine,
se adaugă zahărul
și cele 2 gălbenușuri
și se amestecă bine cu mixerul.
Se adaugă cafeaua puțin câte puțin amestecând continuu pentru a obține o cremă omogenă.
La final se adaugă lichiorul.
După ce s-a răcit blatul, se taie în două sau în trei, după preferință. Se însiropează cu cafea dulce primul blat,
se întinde uniform, pe toată suprafața cantitatea corespunzătoare de cremă (1/2 dacă se taie blatul în două sau 1/3 dacă se taie blatul în trei. Se opresc 2-3 linguri de cremă pentru ornat).
Se pune al doilea blat, se însiropează, iar peste el se întinde uniform încă o porțiune de cremă.
Se procedează la fel și pentru ultima bucată de blat, dacă s-a ales să se taie blatul în trei.
Se ornează cu cremă
și se pudrează cu ness.
Se dă la rece până se întărește crema, apoi se porționează și se servește.