Cuşma lui Guguţă
Untul foarte rece se taie pătrăţele, se amestecă cu făina, oul, praful de copt, coniacul şi 250 gr smântână.
Se frământă un aluat elastic care se ţine la frigider o oră.
În acest timp se scot sâmburii de la vişine şi se pregăteşte crema astfel: se amestecă mascarpone cu 600 ml smântână, coaja de lămâie şi zahărul pudră.
Se scoate aluatul de la frigider şi se împarte în 16 părţi egale, din care se formează nişte bile.
Din fiecare bilă se face cu sucitorul un dreptunghi cu laturile de aproximativ 30/10 cm.
Pe fiecare dreptunghi se aşează câte un rând de vişine, se rulează. În final, se formează 16 astfel de rulouri.
Se coc la 180 grade cca 40 minute.
Se construieşte prăjitura astfel: se pun 6 rulouri ca baza, se unge cu cremă, apoi se aşează 4 rulori iarăşi cremă, apoi 3 rulouri, iar cremă, două rulouri, cremă şi la final un rulou.
Se acoperă totul cu frişca şi se ţine la frigider cca 8 ore.
-
Diana13 Mar.2013
Cat ii de misto cusma moldoveanului , mi-ar placea si mie una :d