Super prăjitura
(Prăjitura prăjiturilor)- Ingrediente
-
- 1 ½ pachete foi de plăcintă
- 1 foaie aluat foietaj
- 700 grame smântână
- 2 ouă
- 250 grame unt topit
- Umplutura cu mac
- 150 grame mac
- 80 grame zahăr
- ½ linguriță scorțișoară
- coajă de lămâie de la jumătate de lămâie
- Umplutura cu brânză
- 800 grame brânză proaspătă
- 80 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 ou
- 50 grame stafide
- rom
- Umplutura cu nucă
- 400 grame nuci măcinate
- 100 grame zahăr
- ½ linguriță scorțișoară
- coajă de lămâie rasă de la jumătate de lămâie
- Umplutura cu mere
- 1 kilogram mere răzuite
- 100 grame zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
-
Preparăm "Umplutura cu mac"
Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă 7 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.
-
Preparăm "Umplutura cu brânză"
Brânza se freacă cu oul şi zahărul. Se adaugă apoi stafidele şi romul. Se adaugă 10 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.
-
Preparăm "Umplutura cu nucă"
Ingredientele se amestecă, apoi se adaugă 5 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.
-
Preparăm "Umplutura cu mere"
Merele răzuite se amestecă cu zahărul şi scorţişoara, apoi se adaugă o lingură de smântână cu ou şi se omogenizează.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Smântâna se amestecă cu ouăle.
Untul se topeşte.
Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte bine cu unt.
Foaia de foietaj se întinde puţin şi se decupează la dimensiunea tăvii. Se aşeză pe fundul tăvii.
Se ung cu unt topit 2 foi de plăcintă, se pliază pe jumătate şi se aşează peste foaia de foietaj. Deasupra se pune jumătate din umplutura cu mac şi se stropeşte cu 2 linguri de unt topit.
Se ung iar două foi de plăcintă, se pliază pe jumătate şi se aranjează peste umplutura cu mac. Peste foile de plăcintă punem jumătate din umplutura cu brânză. Stropim cu 2 linguri de unt topit.
Se ung alte două foi de plăcintă cu unt topit, se aşează peste umplutura cu brânză, se adaugă jumătate din umplutura cu nucă şi stropim cu 2 linguri de unt topit.
Alte două foi de plăcintă se ung cu unt topit, se pun peste umplutura cu nucă, se adaugă jumătate din umplutura cu mere şi se stropeşte cu 2 linguri de unt topit.
Se repetă din nou aceeaşi paşi, alternând încă un strat de umplutura cu mac, brânză, nucă şi apoi mere. Peste ultimul strat de umplutură, respectiv cel cu mere, se mai adaugă încă 2 foi de plăcintă unse cu unt topit peste care se adaugă ce a mai rămas din amestecul de smântână cu ou.
Se dă la cuptor la 175 grade timp de 60 de minute.
Când s-a răcit se pudrează cu zahăr.