-
Tort înghețat de ciocolată și cappuccino
Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…
-
Tort Sacher
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare. Untul la temperatura camerei, se amestecă…
-
Tort Deliciu
Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă. Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.…
-
Tort imperial cu ciocolată
Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…
-
Tort de ciocolată cu vișine
Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…
-
Tort Tiramisu
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se bat…
-
Tort de clătite
Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Minitort cu cremă de lămâie şi frişcă
Facem amestecul pentru blat pentru 4 tortuleţe inimioară. Iar crema o vom prepara doar pentru unul singur, celelalte…
-
Tort cu frişcă şi fructe confiate
După ce s-a răcit, blatul se taie în 3. Fiecare foaie se însiropează cu sirop, insistând pe margine. Se…
-
Marchiză de ciocolată
După ce blatul s-a răcit, se toarnă crema deasupra. Se uniformizează, apoi se dă la rece până se întăreşte…
-
Tort diplomat cu struguri
Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…
-
Tortul sultanului
Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…
-
Tort Saint Honoré
Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…
-
Tort Pavlova
Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La…
-
Tort Smetanik
Foile se ung cu crema de smântână. Crema se distribuie în cantitate egală pe fiecare foaie şi se ia în…
-
Tort cu ciocolată şi pere
Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru…
-
Tort de struguri cu iaurt
Biscuiţii se mărunţesc la robot. Se topeşte margarina. Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu zahărul pudră,…
-
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
Blatul se taie în două. Unul din blaturi se pune în tava în care s-a copt, iar peste el se toarnă mousse-ul…
-
Diplomat cu căpşuni
Într-o tavă cu fund detaşabil se pune un blat. Se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se pune…
-
Tort inimă de ciocolată cu alune
Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.…
-
Tort egiptean
Se asamblează tortul alternând o foaie cu 1/3 cremă de vanilie şi 1/3 frişcă, ultimul strat fiind de frişcă.…
-
Tort de ciocolată cu portocale
Blatul se taie în 3 părţi egale. Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior. Se acoperă cu al doilea blat…
-
Cuşma lui Guguţă
Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…
-
Tort de cacao cu crema de nucă
Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat. Jumătate din cremă se întinde…
-
Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…
Reţete cu "tort"