Macarons cu cremă de ciocolată
(French macarons)- Ingrediente
-
- 225 grame zahăr pudră
- 125 grame migdale
- 4 albușuri de ouă
- 30 grame zahăr
- 3 linguri cacao
- Crema de ciocolată pentru macarons
- 100 grame ciocolată amăruie
- 100 mililitri frișcă lichidă
- 50 grame unt
-
Preparăm "Crema de ciocolată pentru macarons"
Frişca lichidă se amestecă pe foc cu ciocolata ruptă bucăţi, până aceasta se topeşte.
Se lasă să se răcească, după care se bate cu mixerul, adăugându-se untul la temperatura camerei.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se bat albuşurile spumă.
Se adaugă zahărul şi se bate în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare.
Migdalele se râşnesc, apoi se cern, pentru a îndepărta particulele mai mari.
Făina de migdale se amestecă cu zahărul pudră şi cacaua.
Acest amestec se încorporează în bezea, amestecând uşor cu o spatulă până la încorporare. Se adaugă în 3 reprize.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unei seringi pentru ornat, se formează cojile, lăsând o oarecare distanţă între ele.
Se bate puţin tava pentru a se aplatiza formaţiunile.
Tava astfel pregătită se lasă să stea timp de o oră, pentru ca bezelele să prindă o crustă deasupra.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 15 minute.
Se umplu cu cremă şi se unesc două câte două.