Batoane de ciocolată cu alune şi caramel
(Snickers bars)- Ingrediente
-
- Strat de ciocolata
- 300 grame ciocolată cu lapte
- 70 grame unt de arahide
- Strat de nuga
- 120 grame unt
- 150 grame zahăr
- 100 mililitri lapte
- 120 grame mashmallow
- 70 grame unt de arahide
- 250 grame alune sărate
- esență de vanilie
- Strat de caramel
- 200 grame caramele sau crema caramel
- 100 mililitri frișcă lichidă
-
Preparăm "Strat de ciocolata"
Ciocolata cu lapte şi untul de arahide se pun împreună pe baie de apă, până când se topeşte ciocolata.
-
Preparăm "Strat de nuga"
Se topeşte untul.
Se adaugă zahărul şi laptele. Se lasă pe foc până începe să fiarbă şi zahărul se dizolvă.
Se adaugă mashmallow, untul de arahide şi esenţa de vanilie.
Se amestecă până se omogenizează şi se topesc mashmallow.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă alunele tocate mărunt.
-
Preparăm "Strat de caramel"
Caramelul se amestecă cu frişca pe foc mic.
-
continuăm cu rețeta de bază...
O tavă de cozonac cu dimensiunile de 9x26 cm, se căptuşeşte cu folie de aluminiu.
Se toarnă în tavă ciocolata topită cu untul de arahide.
Se unifomizează.
Peste stratul de ciocolată se toarnă stratul de nuga.
Se lasă să se răcească.
Peste stratul rece de nuga se toarnă stratul de caramel.
Peste stratul de caramel se mai pune un strat de ciocolată.
Se dă la frigider până se întăreşte stratul de ciocolată de deasupra, apoi se porţionează.