Batoane de ciocolată cu alune şi caramel

(Snickers bars)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Strat de ciocolata"

    Ciocolata cu lapte şi untul de arahide se pun împreună pe baie de apă, până când se topeşte ciocolata.

  2. Preparăm "Strat de nuga"

    Se topeşte untul.

    Se adaugă zahărul şi laptele. Se lasă pe foc până începe să fiarbă şi zahărul se dizolvă.

    Se adaugă mashmallow, untul de arahide şi esenţa de vanilie.

    Se amestecă până se omogenizează şi se topesc mashmallow.

    Se ia vasul de pe foc şi se adaugă alunele tocate mărunt.

  3. Preparăm "Strat de caramel"

    Caramelul se amestecă cu frişca pe foc mic.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

O tavă de cozonac cu dimensiunile de 9x26 cm, se căptuşeşte cu folie de aluminiu.


Se toarnă în tavă ciocolata topită cu untul de arahide.

Se unifomizează.

Peste stratul de ciocolată se toarnă stratul de nuga.

Se lasă să se răcească.

Peste stratul rece de nuga se toarnă stratul de caramel.

Peste stratul de caramel se mai pune un strat de ciocolată.

Se dă la frigider până se întăreşte stratul de ciocolată de deasupra, apoi se porţionează.


Etichete: ciocolata | alune | caramel | snickers
(28 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Smoothie de mango, portocale şi spanac Smoothie de mango, portocale şi spanac

Rețeta mai nouă   Macarons cu cremă de ciocolată Macarons cu cremă de ciocolată

publicitate
Comentarii (16)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro