Mini Cheescake "Mărțișor"

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Jeleu de zmeură"

    Zmeura, apa și zahărul se pun pe foc,

    amestecând din când în când pentru ca zmeura sa se desfacă. Se menține pe foc cam 20-30 de minute.

    Apoi se strecoară

    și se obține o cantitate de aproximativ 220 g pulpă de zmeură, fără semințe.

    Separat, se dizolvă amidonul în apă

    și se adaugă peste zmeura trecută prin strecurătoare.

    Se pune din nou pe foc, până se îngroașă, amestecând continuu.

    Când este gata se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

    Jeleu de zmeură
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Crema de brânză

împreună cu 30 g zahăr

se amestecă.

Se adaugă iaurtul, sucul de lămâie și esența de vanilie.

Se omogenizează.

Pe rând, se adaugă gălbenușurile, amestecând bine după fiecare.

Compoziția rezultată se împarte în 2 boluri.

Într-unul se adaugă jeleul de zmeură, iar celălalt rămâne simplu.

Cele 3 albușuri se bat spumă cu restul de zahăr.

Spuma de albușuri se împarte în cele 2 boluri.

Se amestecă ușor.

În forma de brioșe, se pun 10 hârtii pentru brioșe, apoi se împarte compoziția cu zmeură în fiecare din ele.

Deasupra se pune compoziția albă.

Se coc la 150 grade timp de 50 de minute, pe baie de apă. După ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească complet.

Se servesc cu jeleu de zmeură și fructe proaspete (zmeură sau căpșuni).

Etichete: cheescake | martisor
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tarte cu mazăre Tarte cu mazăre

Rețeta mai nouă   Dovleac la cuptor Dovleac la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro