Minicozonaci la mașina de făcut pâine

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ouăle se bat spumă cu zahărul.

Ouăle se pot bate și împreună cu coaja de lămâie și praful de sare.

În vasul de la mașina de făcut pâine, se pune laptele,

un praf de sare,

ouăle bătute,

smântâna, borșul,

uleiul, untul la temperatura camerei,

coaja rasă de lămâie, esența de rom,

făina

și, la final, drojdia.

Vasul se introduce în mașina de făcut pâine, se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie, care durează o oră și jumătate. După ce a trecut jumătate de oră, reprezentând timpul de frământare, se mai pornește încă o dată programul, astfel încât timpul total de frământare să fie o oră. Se lasă în continuare la crescut până la finalul programului.

În timp ce aluatul este la crescut, se pregătește umplutura: nuca măcinată împreună cu stafidele, cacaua, zahărul și laptele, se pun la foc până se obține o compoziție legată. Se ia vasul de pe foc, se adaugă esență de rom și vanilie și se lasă să se răcească.

După ce aluatul a crescut, se trece la modelarea cozonăceilor: pe o suprafață unsă cu ulei, se ia câte o porție mică, de 75 g, se întinde și se adaugă câte o lingură de compoziție.

Se întinde uniform pe toată suprafața, apoi se rulează.

Se formează două astfel de rulouri, care apoi se împletesc și se pun în tăvile unse cu unt.

Se lasă la crescut în tăvi timp de 30 de minute, apoi se ung cu ou și se presară cu mac și zahăr.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 40 de minute.

(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • nu am incercat reteta dar am masina de piine si am sa incerc

  Rețeta mai veche Salată de roşii cu busuioc şi usturoi Salată de roşii cu busuioc şi usturoi

Rețeta mai nouă   Pulpă de cocoş cu vin şi roşii la slow cooker Pulpă de cocoş cu vin şi roşii la slow cooker

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro