Minicozonaci la mașina de făcut pâine
- Ingrediente
-
- 3 ouă
- 220 mililitri lapte
- 885 grame făină
- 230 grame zahăr
- 40 grame drojdie
- 100 mililitri ulei
- 100 grame unt
- 1 lingură smântână
- 35 mililitri borș
- 1 praf sare
- coajă de lămâie de la o lămâie
- 35 mililitri rom
- 250 grame miez de nucă pentru umplutură
- 60 grame stafide pentru umplutură
- 25 grame cacao pentru umplutură
- 100 grame zahăr pentru umplutură
- 200 mililitri lapte pentru umplutură
- unt pentru uns tăvile
Ouăle se bat spumă cu zahărul.
Ouăle se pot bate și împreună cu coaja de lămâie și praful de sare.
În vasul de la mașina de făcut pâine, se pune laptele,
un praf de sare,
ouăle bătute,
smântâna, borșul,
uleiul, untul la temperatura camerei,
coaja rasă de lămâie, esența de rom,
făina
și, la final, drojdia.
Vasul se introduce în mașina de făcut pâine, se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie, care durează o oră și jumătate. După ce a trecut jumătate de oră, reprezentând timpul de frământare, se mai pornește încă o dată programul, astfel încât timpul total de frământare să fie o oră. Se lasă în continuare la crescut până la finalul programului.
În timp ce aluatul este la crescut, se pregătește umplutura: nuca măcinată împreună cu stafidele, cacaua, zahărul și laptele, se pun la foc până se obține o compoziție legată. Se ia vasul de pe foc, se adaugă esență de rom și vanilie și se lasă să se răcească.
După ce aluatul a crescut, se trece la modelarea cozonăceilor: pe o suprafață unsă cu ulei, se ia câte o porție mică, de 75 g, se întinde și se adaugă câte o lingură de compoziție.
Se întinde uniform pe toată suprafața, apoi se rulează.
Se formează două astfel de rulouri, care apoi se împletesc și se pun în tăvile unse cu unt.
Se lasă la crescut în tăvi timp de 30 de minute, apoi se ung cu ou și se presară cu mac și zahăr.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 40 de minute.
-
Doina06 May.2015
nu am incercat reteta dar am masina de piine si am sa incerc