Prăjitură 'Negresă'
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eac4478b0c.jpg)
Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eac45773d9.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf2e053aa.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf2eefda0.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf2fd4046.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf30bc938.jpg)
Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pun deoparte.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf31bffe0.jpg)
Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, frecând întruna.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf32c61c1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf33c2e84.jpg)
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ cu făină şi praful de copt dizolvat în lămâie, apoi nucile date prin maşină.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf34af68c.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf35948f3.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf368d737.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf377c1fb.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eaf387457a.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb02e8ef0b.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb02f9c16b.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb030a90ba.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb031a5e3a.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb032bb997.jpg)
Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39877f8a.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39981bbf.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39a763f2.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39b82b6b.jpg)
Se coace la foc potrivit până se dezlipeşe de pe margini. Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao până dau în 2-3 clocote.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39c823bb.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39d94c78.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39e9778f.jpg)
Se scoate tava şi imediat se toarnă această crema pe deasupra, se intinde bine cu un cuţit si se dă la rece.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb39f9315c.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb3a087248.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb3a192992.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb3a2915a9.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1314/description/4d6eb3a38335d.jpg)
-
Adelina14 Nov.2012
F buna prajitura:X