Prăjitură 'Negresă'

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot.



Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pun deoparte.

Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, frecând întruna.

Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ cu făină şi praful de copt dizolvat în lămâie, apoi nucile date prin maşină.





Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină.


Se coace la foc potrivit până se dezlipeşe de pe margini. Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao până dau în 2-3 clocote.


Se scoate tava şi imediat se toarnă această crema pe deasupra, se intinde bine cu un cuţit si se dă la rece.



Etichete: prajitura | negresa
(15 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • F buna prajitura:X

  Rețeta mai veche Ciuperci la grătar cu caşcaval Ciuperci la grătar cu caşcaval

Rețeta mai nouă   Mazăre cu roşii Mazăre cu roşii

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro