Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei.
Se lasă aluatul să se odihnească pentru 20 de minute, timp în care se pregăteşte dovleacul. Se curăţă de coajă, apoi se dă prin răzătoarea mare.
Aluatul se împarte în jumătate şi se întinde cu sucitorul, pe blatul presărat cu făină, o foaie cât se poate de subţire.
Foaia se unge cu puţin ulei.
Apoi se întinde dovleacul ras pe toată suprafaţa.
Se presară cu puţin zahăr (după cât de dulce se preferă a fi)
şi cu scorţişoară.
Se rulează din partea de jos până la jumătate, apoi din partea de sus tot până la jumătate.
Se taie în bucăţi şi se pun în tava unsă cu ulei.
Se stropesc cu ulei şi se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-40 de minute.
Se serveşte caldă sau rece, pudrată cu zahăr.
-
buni16 Oct.2016
bun,bun,bun!
-
milica26 Nov.2012
imi place placinta cu bostan aromata cu scortisoara