Plăcintă cu dovleac

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei.

Se lasă aluatul să se odihnească pentru 20 de minute, timp în care se pregăteşte dovleacul. Se curăţă de coajă, apoi se dă prin răzătoarea mare.

Aluatul se împarte în jumătate şi se întinde cu sucitorul, pe blatul presărat cu făină, o foaie cât se poate de subţire.

Foaia se unge cu puţin ulei.

Apoi se întinde dovleacul ras pe toată suprafaţa.

Se presară cu puţin zahăr (după cât de dulce se preferă a fi)

şi cu scorţişoară.

Se rulează din partea de jos până la jumătate, apoi din partea de sus tot până la jumătate.

Se taie în bucăţi şi se pun în tava unsă cu ulei.

Se stropesc cu ulei şi se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-40 de minute.

Se serveşte caldă sau rece, pudrată cu zahăr.


Etichete: placinta | dovleac
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • bun,bun,bun!

  • imi place placinta cu bostan aromata cu scortisoara

  Rețeta mai veche Salată de ton cu fasole roşie Salată de ton cu fasole roşie

Rețeta mai nouă   Sarmale de porc în frunză de viţă şi varză Sarmale de porc în frunză de viţă şi varză

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro