Prăjitură cu banane şi caramel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine.

Într-o tavă micuţă se pun biscuiţii amestecaţi cu unt, se nivelează şi se dau la rece pentru 15-20 minute.
Într-un vas se pune la topit 200 g zahăr şi când este gata se adaugă 100 g unt, se fierbe până se topeşte tot untul şi apoi se adaugă laptele condensat.
Se fierbe amestecul până începe să se îngroaşe şi apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit.


Se scoate de la rece tava cu biscuiţii, se pun pe toată suprafaţa rondele de banane şi apoi se toarnă sosul caramel, se nivelează şi se dă la rece cca 1/2 oră.


Se scoate şi se ornează cu frişcă bătută.
Etichete: prajitura | caramel | banane
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sarmale de post în foi de viţă Sarmale de post în foi de viţă

Rețeta mai nouă   Budincă de pui Budincă de pui

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro