Prăjitură cu banane şi caramel
Mod de preparare
Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine.
Într-o tavă micuţă se pun biscuiţii amestecaţi cu unt, se nivelează şi se dau la rece pentru 15-20 minute.
Într-un vas se pune la topit 200 g zahăr şi când este gata se adaugă 100 g unt, se fierbe până se topeşte tot untul şi apoi se adaugă laptele condensat.
Se fierbe amestecul până începe să se îngroaşe şi apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se scoate de la rece tava cu biscuiţii, se pun pe toată suprafaţa rondele de banane şi apoi se toarnă sosul caramel, se nivelează şi se dă la rece cca 1/2 oră.
Se scoate şi se ornează cu frişcă bătută.