Tort alcazar
- Ingrediente
-
Preparăm "Crema pentru tort alcazar"
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele, cafeaua, se pune pe foc şi se amestecă mereu până ce compoziţia începe să se îngroaşă, fără însă să fiarbă.
Se ia de pe foc, se amestecă cu cacao şi se lasă să se răcească.
Se freacă untul spumă, se adaugă romul şi se amestecă cu compoziţia fiartă; se freacă bine şi se ung foile de tort.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă uşor.
Se pune compoziţia într-o tavă capitonată cu hârtie de copt, unsă uşor cu ulei, întinzându-se cu lingura, ca stratul să fie de grosime uniformă.
Se coace la foc potrivit, iar când este gata, se răstoarnă pe un fund de lemn, se umezeşte hârtia cu apă şi se trage uşor de pe tort.
Se taie în două sau trei foi egale pe lung şi se unge fiecare cu cremă. Sau din compoziţia iniţială se coc separat 2 sau 3 foi, împărţind de la început amestecul.
Tortul se îmbracă tot cu cremă şi se garniseşte cu nuci pisate.