Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni
- Ingrediente
-
- Blatul simplu la prăjitură cu mousse de fructe
- 150 grame ciocolată amăruie
- 40 grame unt
- 4 albușuri de ouă
- 2 gălbenușuri de ou
- 100 grame zahăr
- 60 grame făină
- 1 praf sare
- Mousse de ciocolată cu lapte
- 150 grame ciocolată cu lapte
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 albuș de ou
- 150 grame zahăr
- 200 mililitri frișcă lichidă
- 10 grame gelatină
- 1 linguriță esență de vanilie
- Mousse de căpşuni
- 200 grame căpșuni
- 140 grame frișcă lichidă
- 3 linguri zahăr
- 1 plic gelatină
-
Preparăm "Blatul simplu la prăjitură cu mousse de fructe"
Se topesc separat ciocolata şi untul.
Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de zahăr.
Se amestecă spuma de albuşuri cu gălbenuşurile spumă, untul topit, ciocolata topită şi un praf de sare.
La final se adaugă făina, amestecând uşor până se încorporează.
Se pune compoziţia în tava cu fund detaşabil, cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 15 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se răstoarnă şi se dezlipeşte hârtia de copt. -
Preparăm "Mousse de ciocolată cu lapte"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece pentru 10 minute.
Se topeşte ciocolata.
Albuşul se bate spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Gălbenuşurile se bat spumă cu restul de zahăr.
Frişca lichidă se bate şi ea.
Se amestecă frişca bătută cu spuma de gălbenuşuri şi de albuşuri.
Se dizolvă gelatina pe bain-marie şi se încorporează în amestec împreună cu esenţa de vanilie. Se adaugă la sfârşit ciocolata topită. -
Preparăm "Mousse de căpşuni"
Căpşunile se pisează până devin piure.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece timp de 10 minute, apoi se dizolvă pe bain-marie.
Frişca se bate.
Se amestecă piureul de căpşuni cu frişca bătută.
Se adaugă la final şi gelatina dizolvată. Se omogenizează. -
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blatul rece se adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte şi se dă la rece pentru o oră.
Când stratul de ciocolată este bine închegat, se adaugă mousse-ul de căpşuni şi se dă la rece pentru 4 ore.
Se ornează cu fructe, ciocolată şi frişcă.