Prăjitură cu ciocolată şi nucă
- Ingrediente
-
- miez de nucă pentru decor
- ciocolată cu lapte pentru decor
- Blatul la prăjitura cu ciocolată şi nucă
- 6 ouă
- 150 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 lingură făină
- 1 linguriță praf de copt
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- 250 grame nuci miez
- Crema la prăjitura cu ciocolată şi nucă
- 375 mililitri frișcă lichidă
- 1 linguriță zahăr (opţional)
- 2 plicuri întăritor de frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 grame ciocolată amăruie
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu ciocolată şi nucă"
Ouăle se bat cu mixerul împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea timp de 2 minute.
Se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoara şi miezul de nucă şi se adaugă în compoziţia obţinută din ouă. Se amestecă cu mixerul.
Compoziţia se pune într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute.
Imediat după coacere blatul se răstoarnă pe hârtie pentru copt, presărată cu zahăr. Hârtia de copt care a fost în cuptor se îndepărtează cu grijă.
Blatul se lasă la răcit, după care se taie în două pe verticală. -
Preparăm "Crema la prăjitura cu ciocolată şi nucă"
Frişca se bate cu zahărul, zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă.
Ciocolata se dă prin răzătoare şi se amestecă cu jumătate din frişcă. -
continuăm cu rețeta de bază...
Pe una din jumătăţile de blat se întinde crema amestecată cu ciocolata.
Cealaltă jumătate de blat se pune deasupra şi se unge cu o parte din crema fără ciocolată.
Cu ajutorul unui cuţit se marchează feliile.
Restul de cremă fără ciocolată se foloseşte pentru ornarea feliilor de prăjitură împreună cu miezul de nucă tăiat mărunt şi feliile de ciocolată rupte bucăţi mici. Prăjitura se dă la rece pentru 2 ore.