Prăjitură cu ciocolată şi nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu ciocolată şi nucă"


    Ouăle se bat cu mixerul împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea timp de 2 minute.


    Se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoara şi miezul de nucă şi se adaugă în compoziţia obţinută din ouă. Se amestecă cu mixerul.

    Compoziţia se pune într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute.

    Imediat după coacere blatul se răstoarnă pe hârtie pentru copt, presărată cu zahăr. Hârtia de copt care a fost în cuptor se îndepărtează cu grijă.

    Blatul se lasă la răcit, după care se taie în două pe verticală.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu ciocolată şi nucă"

    Frişca se bate cu zahărul, zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă.

    Ciocolata se dă prin răzătoare şi se amestecă cu jumătate din frişcă.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Pe una din jumătăţile de blat se întinde crema amestecată cu ciocolata.

Cealaltă jumătate de blat se pune deasupra şi se unge cu o parte din crema fără ciocolată.

Cu ajutorul unui cuţit se marchează feliile.

Restul de cremă fără ciocolată se foloseşte pentru ornarea feliilor de prăjitură împreună cu miezul de nucă tăiat mărunt şi feliile de ciocolată rupte bucăţi mici. Prăjitura se dă la rece pentru 2 ore.


Etichete: prajitura | frisca | ciocolata | nuci
(22 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pizza "My special" Pizza "My special"

Rețeta mai nouă   Friptură de curcan cu rozmarin Friptură de curcan cu rozmarin

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro