Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat
- Ingrediente
-
- 2 kilograme prune pentru umplutură
- Aluatul pentru prăjitura cu prune şi aluat fărâmiţat
- 300 grame făină
- 1 plic praf de copt
- 150 grame brânză dulce
- 100 mililitri lapte
- 100 mililitri ulei
- 80 grame zahăr
- 1 vârf de cuțit sare
- esență de lămâie sau coajă rasă de lămâie
- Aluatul de presărat
- 300 grame făină
- 150 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 grame unt sau margarină
-
Preparăm "Aluatul pentru prăjitura cu prune şi aluat fărâmiţat"
Se amestecă toate ingredientele şi se obţine un aluat potrivit de moale.
-
Preparăm "Aluatul de presărat"
Se pune făina într-un castron, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi untul sau margarina.
Se amestecă cu mixerul până când se obţine un aluat omogen. -
continuăm cu rețeta de bază...
Aluatul se scoate din castron şi se întinde cu mâna într-o tavă (30x40 cm) unsă cu unt şi tapetată cu făina.
Prunele se spală, se scurg, se şterg, se scot sâmburii şi se taie în sferturi (sau în jumătăţi).
Prunele se aşează cu partea interioară în sus, peste aluatul întins în tavă.
Aluatul pentru decor se presară desupra prunelor cu ajutorul unei răzătoare.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30- 40 de minute, până când se rumeneşte suprafaţa de cocă fărâmiţată.
Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se presară cu zahăr pudră.