Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Aluatul pentru prăjitura cu prune şi aluat fărâmiţat"

    Se amestecă toate ingredientele şi se obţine un aluat potrivit de moale.

  2. Preparăm "Aluatul de presărat"

    Se pune făina într-un castron, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi untul sau margarina.

    Se amestecă cu mixerul până când se obţine un aluat omogen.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Aluatul se scoate din castron şi se întinde cu mâna într-o tavă (30x40 cm) unsă cu unt şi tapetată cu făina.

Prunele se spală, se scurg, se şterg, se scot sâmburii şi se taie în sferturi (sau în jumătăţi).

Prunele se aşează cu partea interioară în sus, peste aluatul întins în tavă.

Aluatul pentru decor se presară desupra prunelor cu ajutorul unei răzătoare.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30- 40 de minute, până când se rumeneşte suprafaţa de cocă fărâmiţată.

Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se presară cu zahăr pudră.

Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Carne de porc cu ciuperci și bulion Carne de porc cu ciuperci și bulion

Rețeta mai nouă   Cartofi cu fasole verde şi usturoi la cuptor Cartofi cu fasole verde şi usturoi la cuptor

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro