Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara.
Untul se mixează.
Se adaugă zahărul şi se mixează în continuare.
Se adaugă ouăle, uleiul, coaja de portocală rasă şi esenţa de vanilie.
Se încorporează amestecul de făină, mixându-se la viteză mică.
Compoziţia obţinută se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra se pun jumătăţile de prună.
Se coace la 180 grade timp de 30-40 de minute.
Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr pudră.
Se porţionează.
Luna aceasta am primit de la Ama un blog delicios. Îl mai răsfoisem şi înainte, iar acum am revenit cu plăcere. E destul de greu să te opreşti la o singură reţetă, când toate sunt îmbietoare, însă pentru că timpul nu e niciodată suficient ne-am oprit doar la această reţetă.