Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Mod de preparare
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale şi 200 g zahăr. Se fierb până se înmoaie prunele, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat de pişcoturi rupte bucăţi.
Peste stratul de pişcoturi se toarnă compotul de prune.
Ouăle se separă; albuşurile se bat spumă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, 4 linguri de zahăr, făina amestecată cu bicarbonatul şi brânza proaspătă. Se amestecă cu grijă, de jos în sus.
Amestecul rezultat se toarnă peste prune.
Se dă la cuptor (preîncălzit) pentru 40-45 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă.
Când s-a răcit, se scoate inelul formei detaşabile, se ornează cu frişcă şi se decorează cu rondele de prune.
Tot pentru provocarea lunii august, doar ca de data asta să fie şi un desert folosind celălalt ingredient, pruna.