Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65780e3e.jpg)
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale şi 200 g zahăr. Se fierb până se înmoaie prunele, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65868737.jpg)
Într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat de pişcoturi rupte bucăţi.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd6595180f.jpg)
Peste stratul de pişcoturi se toarnă compotul de prune.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65d2b2f5.jpg)
Ouăle se separă; albuşurile se bat spumă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, 4 linguri de zahăr, făina amestecată cu bicarbonatul şi brânza proaspătă. Se amestecă cu grijă, de jos în sus.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65a60249.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65b45cdb.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65c4745c.jpg)
Amestecul rezultat se toarnă peste prune.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65e27464.jpg)
Se dă la cuptor (preîncălzit) pentru 40-45 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65f15ee3.jpg)
Când s-a răcit, se scoate inelul formei detaşabile, se ornează cu frişcă şi se decorează cu rondele de prune.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2084/description/4e5bd65ff1309.jpg)
Tot pentru provocarea lunii august, doar ca de data asta să fie şi un desert folosind celălalt ingredient, pruna.