Prăjitură Pinguin
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura Pinguin
- 10 ouă
- 200 grame zahăr
- 100 grame făină
- 75 grame pesmet
- 50 grame cacao
- 50 mililitri lapte
- 270 mililitri ulei
- 1 ½ plicuri praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 5 linguri miere de albine
- 1 praf sare
- Crema la prăjitura Pinguin
- 700 mililitri frișcă
- 2 plicuri întăritor de frișcă
- 3 linguri lapte condensat
- 2 linguri miere de albine
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Glazura I la prăjitura Pinguin
- 120 grame ciocolată amăruie
- 70 grame unt
- Glazura II la prăjitura Pinguin
- 220 grame ciocolată amăruie
- 100 grame unt
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apă
- 1 lingură zahăr pudră
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Pinguin"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat cu zahărul
şi zahărul vanilat,
până se obţine o cremă fină.
Se adaugă făina,
cacaua
şi pesmetul.
Se mixează bine,
apoi se pun, pe rând, laptele,
uleiul,
iar la final, mierea.
Albuşurile se bat separat cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, amestecând de jos în sus, se încorporează crema de gălbenuşuri în spuma de albuşuri.
Compoziţia obţinută se împarte în două şi se coc, pe rând, două foi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 12-15 minute.
Se lasă să se răcească, fără a îndepărta hârtie de copt.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Pinguin"
Se bate frişca tare,
se adaugă întăritorul,
apoi mierea,
laptele condensat
şi zahărul vanilat.
Se obţine o cremă tare, care se dă la rece.
-
Preparăm "Glazura I la prăjitura Pinguin"
Ciocolata împreună cu untul
se topesc pe baie de apă
până se topeşte ciocolata.
-
Preparăm "Glazura II la prăjitura Pinguin"
Ingredientele se pun pe baie de apă
şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste prima foaie
se pune 1/2 din crema de frişcă
şi se nivelează.
Se toarnă glazura I, imediat ce a fost făcută, se întinde uniform
şi se dă la rece până se întăreşte glazura.
Se pune al doilea strat de cremă,
se uniformizează
şi se aşează cea de-a doua foaie de blat.
Se presează bine şi se îndepărtează hârtia de copt.
Deasupra se toarnă glazura II,
se întinde uniform
şi se dă prăjitura la rece câteva ore.
Se porţionează.
-
ancuta23 Apr.2016
Foarte buna am incercat-o si eu felicitari. O cautam demult dar in sfarsit am gasito :D :*
-
Laura S.26 Sep.2014
Prajitura arata atit de apetisant!!!Felicitari si multumiri nu numai pentru reteta ci si pentru minunatele, apetisantele foto!!
Reteta o i-au cu mine si o sa o pun cu siguranta in pracica din motive bine intemeiate.
- este buna la gust
- demult o am in vizir dar tot am aminat
- iar o aniversare sta in prag
...cred ca sint motive destule de a ma apuca de treaba :-)))
Mii de multumiri si spor la bucatarit in continuare!
Laura S.