Ştiucă la cuptor cu bere neagră
Ştiuca se curăţă de solzi, se eviscerează, apoi se taie rondele.
Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute.
Ceapa se taie peştişori şi se aşează într-un singur strat într-un vas termorezistent în care s-a pus 2-3 linguri de ulei de măsline.
Peste ceapă se pun bucăţile de ştiucă.
Se adaugă berea
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se întorc bucăţile de peşte şi se mai ţin încă 10 minute la cuptor.
Se serveşte cu garnitură de cartofi, mămăliguţă şi mujdei de usturoi.
Tot pentru provocarea secretă, tot scotocind pe blogul Corinei, am mai găsit o reţetă cu ştiucă şi ne-am gândit că ar fi bine să îmbogăţim categoria preparate de peşte, mai ales că suna aşa îmbietor.