Tartă cu brânză proaspătă
- Ingrediente
-
- 300 grame făină
- 150 grame unt
- 100 grame zahăr pudră
- 1 ou
- sare
- Crema de brânză pentru tarta cu brânză proaspătă
- 1 kilogram brânză proaspătă
- 120 grame zahăr pudră
- 4 gălbenușuri de ou
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- 1 lingură făină
- 1 lingură amidon
- 1 praf sare
-
Preparăm "Crema de brânză pentru tarta cu brânză proaspătă"
Se pune brânza în castron, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina, amidonul, gălbenuşurile.
Se omogenizează, se bat albuşurile spumă, se încorporează uşor de sus în jos în amestecul de brânză. -
continuăm cu rețeta de bază...
Se pune făina cernută în castron, se adaugă sarea, untul tăiat cuburi şi se amestecă uşor. Se înglobează oul şi zahărul farin.
Se amestecă bine până aluatul e legat şi se formează o bilă care se bagă la frigider pentru o oră.
Se tapetează cu unt o formă rotundă cu fund detaşabil, se aşează 3/4 din aluat în formă, se înţeapă cu furculiţa şi se bagă la cuptor pentru 15 minute la 170 grade. Restul de aluat se va folosi pentru a face un grilaj deasupra tartei.
Peste blatul răcit se adaugă crema, iar deasupra se face un grilaj din cocă şi se bagă la cuptor pentru încă 40 de minute la 150 grade.