Tort cu fructe şi cremă de iaurt
- Ingrediente
-
- 200 mililitri frișcă lichidă
- fructe pentru ornat
- Blatul la tort cu cremă de iaurt
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- ½ plic praf de copt
- 1 lingură unt pentru uns
- 1 lingură făină pentru tapetat
- Crema la tort cu cremă de iaurt
- 2 plicuri gelatină sau 20 g
- 1 borcan compot de caise
- 600 grame iaurt
- 60 grame zahăr
- 1 lămâie
- 2 albușuri de ouă
-
Preparăm "Blatul la tort cu cremă de iaurt"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă, adăugând treptat zahărul, până se obţine o bezea tare.
Se adaugă gălbenuşurile bătute separat şi făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând de jos în sus.
Compoziţia se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se coace timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade.
Se lasă blatul la răcit în formă, apoi se scoate şi se taie două foi. -
Preparăm "Crema la tort cu cremă de iaurt"
Caisele din compot se scurg în strecurătoare, apoi 3/4 din ele se taie cubuleţe.
Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml zeamă de compot, iar după 10 minute se topeşte la bain-marie.
Iaurtul se amestecă cu 2 linguri de zeamă de lămâie, coaja rasă de lămâie, caisele tăiate şi gelatina călduţă.
Albuşurile se bat spumă cu zahărul, pe baie de aburi şi se încorporează în crema de iaurt. -
continuăm cu rețeta de bază...
Se aşează o foaie de blat în forma detaşabilă de tort, se toarnă crema, se pune şi cealaltă foaie de blat şi se dă tortul la rece pentru câteva ore.
Se ornează cu frişcă şi cu fructe din compot sau fructe proaspete.