Tort de ciocolată cu vișine
- Ingrediente
-
- 175 grame zahăr
- 175 grame unt
- 160 grame făină
- 1 plic praf de copt
- 25 grame cacao
- 3 ouă
- 4 linguri lapte
- 300 grame ciocolată albă pentru cremă
- 300 mililitri frișcă pentru cremă
- 300 grame brânză proaspătă pentru cremă
- 300 grame cremă de brânză pentru cremă
- 50 grame zahăr pentru cremă
- 400 grame vișine pentru cremă
Zahărul, untul la temperatura camerei,
făina, praful de copt,
cacaua,
ouăle
și laptele
se amestecă bine cu mixerul.
Într-o tavă cu fund detașabil, unsă cu unt,
se pune compoziția
și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Blatul se lasă la răcit și între timp se pregătește crema.
Ciocolata se topește pe baie de apă.
Frișca
se bate
și se amestecă cu brânza proaspătă,
crema de brânză
și zahărul.
Se adaugă ciocolata topită și răcită.
Se omogenizează.
Peste blatul răcit, se așează vișinele,
apoi se toarnă crema, având grijă să nu se miște prea mult vișinele.
Se dă la rece pentru 6 ore, până se întărește crema.
Se ornează după preferință.