Tort Tiramisu
Albuşurile se separă de gălbenuşuri
şi se bat bine până se obţine o bezea tare.
Gălbenuşurile se bat cu zahărul.
Se adaugă sucul de portocale,
o lingură de lichior,
şi mascarponele
Se amestecă foarte bine cu mixerul.
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se dizolvă pe baie de apă şi se toarnă peste crema de mascarpone.
Se înglobează spuma de albuşuri
În cafeaua rece se adaugă cealaltă lingură de lichior,
iar în acest amestec se înmoaie pişcoturile.
Pe fundul unei tăvi cu fund detaşabil se pune un strat de pişcoturi,
apoi jumătate din crema cu mascarpone
care se întinde uniform pe toată suprafaţa.
Peste stratul de cremă se presară ciocolată rasă,
după care se mai pune un strat de pişcoturi
şi restul de cremă.
Deasupra se presară restul de ciocolată, se acoperă cu o folie de plastic şi se dă la rece pentru cel puţin 4 ore.
Se scoate din forma de tort, se presară cu cacao şi se porţionează.
-
lili20 Apr.2017
delicatesa cu adevarat
-
uricanu ionela29 Apr.2016
o voi incerca